İdlib’de kaçırılan BM gözlemcileri serbest bırakıldı

16 Mayıs 2012

YDH- Suriye’deki BM Gözlemci heyetinin Başkanı General Robert Mood, İdlib’e bağlı Han Şeyhun kentinde kaçırılan 6 BM gözlemcisinin serbest bırakıldığını açıkladı.

 

YDH-Suriye’deki BM Gözlemci heyetinin Başkanı General Robert Mood, İdlib’e bağlı Han Şeyhun kentinde kaçırılan 6 BM gözlemcisinin serbest bırakıldığını açıkladı.

Suriye’deki el-Ahbariye televizyonuna demeç veren General Robert Mood, BM gözlemcilerine yönelik davranışlarından dolayı Suriye ordusuna ve Han Şeyhun halkına teşekkür ettiğini söyledi.

Suriye’deki bir silahlı grubun dün gözlemcilerin konvoyunu takip ederek 6 MB gözlemcisini kaçırdığı bildirilmişti.

Suriye’de yayımlanan el-Vatan gazetesi ise silahlı bir grubun Hama kentine gitmekte olan BM gözlemcilerini durdurup bir cenaze törenine katılmaları için onları Han Şeyhun kentine götürdüklerini belirtti ve BM gözlemcilerinin kentin girişinde Suriye ordusundan yardım istemesi ve ordunun da müdahale etmesi üzerine gözlemcilerin araçlarına roketle saldıran silahlı militanların 6 BM gözlemcisini bilinmeyen bir yere götürdüğünü bildirdi.

 Bazı yerel kaynaklar ise BM gözlemcilerinin yardım talebi üzerine Suriye ordusunun müdahale etmesinden sonra militanların gözlemcilere el yapımı bir bomba attıklarını ve çıkan çatışmada biri Suriye askeri olmak üzere birkaç kişinin öldüğünü veya yaralandığını söyledi.