Irakiye, Maliki’yi devireyim darken Nuceyfi’den oluyor

23 Mayıs 2012

YDH- İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye İttifakı’nın Kürt gruplarla birlikte Başbakan Nuri el-Maliki’yi düşürme çabaları sürerken Usame Nuceyfi’nin meclis başkanlığından uzaklaştırılması için girişim başlatıldı.

 

YDH-İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye İttifakı’nın Kürt gruplarla birlikte Başbakan Nuri el-Maliki’yi düşürme çabaları sürerken Usame Nuceyfi’nin meclis başkanlığından uzaklaştırılması için girişim başlatıldı.

El Alem televizyonunun haberine göre Irak parlamentosu milletvekilleri, yetersiz olduğunu ileri sürerek el-Irakiye üyesi Usame Nuceydi’nin Meclis Başkanlığından alınması için imza toplamaya başladı.

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı milletvekillerinden Kemal Saidi, Meclis Başkanı Usame Nuceyfi’nin meclisi idare etmedeki yetersizliğinden ve hükümetin icraatlarını baltalamaya yönelik faaliyetlerinden ötürü görevinden uzaklaştırılması için 163 imza toplandığını açıkladı.

Kemal Saidi, hükümetin icraatlarını engellemekle suçlanan Usame Nuceyfi hakkındaki oylamanın meclis tatilinden sonra yapılacak ilk oturumda gerçekleşeceğini söyledi.

Öte yandan Kurdpress haber ajansı, Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi'nin Nuri el-Maliki'nin yerine başbakanlığa başka bir adayın belirlenmesi için Necef'te toplantı yapılması talebinde bulunduğunu bildirdi.

Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, Başbakan Maliki'yi tek taraflı politika izlemekle suçladı ve bu duruma artık tahamül edemeyeceklerini söyledi.