Konsey’de “uluslar arası toplumun” destekleyebileceği başkan arayışı

25 Mayıs 2012

YDH- Suriye yönetimi karşıtı Ulusal Konseyin başkan adaylarından Corc Sabra, Burhan Galyun’un yerine halkın ve uluslar arası toplumun kabul edebileceği bir başkan seçilmesi gerektiğini söyledi.

 

YDH-Suriye yönetimi karşıtı Ulusal Konseyin başkan adaylarından Corc Sabra, Burhan Galyun’un yerine halkın ve uluslar arası toplumun kabul edebileceği bir başkan seçilmesi gerektiğini söyledi.

El Arabiya televizyonuna demeç veren Suriye Ulusal Konseyi adlı rejim muhalifi örgütün önde gelen liderlerinden Corc Sabra, Burhan Galyun’un halkın güveninden yoksun olduğunu öne sürerek Galyun’un yerini alabilecek çok sayıda kişinin olduğunu belirtti ve örgütün başkanlığına seçilecek kişinin halkın ve uluslar arası toplumun desteğini kazanabilecek biri olması gerektiğini söyledi.

Örgütün başkanlığı için İtalya’da yapılan seçimde Burhan Galyun’a rakip olan Sabra, istifa sonrasında bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacağını belirterek Ulusal Konseyin muhalifler arasında koordinasyonu sağlamakta başarısız olduğunu ifade etti.