Sadr: Maliki’den güvenoyunu almak bizim görevimiz değil

28 Mayıs 2012

YDH- Irak’ın etkili siyasi ve dini liderlerinden Mukteda Sadr, İslami Yüksek Konseyi Başkanı Ammar el-Hekim ile yaptığı görüşmenin başbakanın değiştirilmesine yönelik olmadığını açıkladı.

 

YDH-Irak’ın etkili siyasi ve dini liderlerinden Mukteda Sadr, İslami Yüksek Konseyi Başkanı Ammar el-Hekim ile yaptığı görüşmenin başbakanın değiştirilmesine yönelik olmadığını açıkladı.

Irak’ın Sumeriye haber ajansının bildirdiğine göre ülkede yaşanan siyasi bunalımın çözümüne yönelik görüş alışverişinde bulunmak üzere Necef kentinde bir araya gelen Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Ammar el-Hekim ile Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr, Irak’ta ve bölgede yaşanan gelişmeleri ele aldıklarını açıkladı.

Görüşme sonrasında açıklamada bulunan Irak İslami Yüksek Konseyi Başkanı Ammar el-Hekim, Mukteda Sadr’la birçok konuda ortak görüşlere sahip olduklarını belirterek bu görüşmeyi Başbakan Maliki ile Mukteda Sadr arasında arabuluculuk yapmak amacıyla gerçekleştirmediğini söyledi.

Siyasi gruplar arasında başta vatan birliği olmak üzere birçok ortak nokta bulunduğunu belirten Hekim, ülkedeki gerginliğin de yapıcı müzakerelerle giderilebileceğini söyledi.

Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr da kendilerinin Başbakan Nuri el-Malki’ye verilen güvenoyunu geri almak gibi bir görevi olmadığını belirterek amaçlarının ülkeye diktatörlüğün bir daha geri gelmemesini sağlamak olduğunu söyledi. 

Irak İslami Yüksek Konseyi ile Sadr Hareketi'nin Irak'ın iki önemli siyasi hareketi olduğunu belirten Mukteda Sadr, Ammar el-Hekim ile yaptığı görüşmenin son derece yararlı geçtiğini söyledi.