Talabani, Maliki’ye verdiği destekte ısrarcı

01 Haziran 2012

YDH- Iraklı siyasi liderlerin Başbakan Nuri el-Maliki’yi güvensizlik oyu vererek düşürme gündemiyle Süleymaniye’de yaptıkları toplantıdan sonuç alamadıkları bildirildi.

 

YDH-Iraklı siyasi liderlerin Başbakan Nuri el-Maliki’yi güvensizlik oyu vererek düşürme gündemiyle Süleymaniye’de yaptıkları toplantıdan sonuç alamadıkları bildirildi.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Sadr grubu temsilcisi Mustafa Yakubi, Irakiye Lideri İyad Allavi, Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, Başbakan Yardımcısı Salih Mutlak ve Irak Ulusal Kongresi Lideri Ahmed Çelebi ile bir araya gelerek yaşanan son siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

Irak’taki bazı haber kaynakları toplantıda Cumhurbaşkanı Talabani’nin Başbakan Nuri el-Maliki’ye verilen güvenoyunun geri alınması talebinde bulunduğunu iddia ederken, Neçirvan Mustafa liderliğindeki Goran Hareketi’nin yayın organı Sebi, toplantıya katılan Iraklı liderlerin Talabani’den cumhurbaşkanı sıfatıyla Nuri el-Maliki’ye güvensizlik oyu verilmesi için parlamentoya çağrı yapmasını talep ettiklerini; ancak Talabani’nin bu öneriyi kabul etmediğini yazdı.

Ulaşan haberlere göre Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Başbakan Maliki’den güvenoyunu geri almak için yasal açıdan gerekli olan 163 kabul oyunu elde etmeleri durumunda kendisinin de parlamentodan bunu talep edeceğini söyledi.

Çarşamba günü yapılan bu toplantının ardından Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin Süleymaniye kentine bağlı Dukan’daki yazlık köşkünde Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani ve bölgesel yönetiminin başbakanı Neçirvan Barzani ile bir araya gelerek Iraklı siyasi liderlerle yaptığı toplantıyı değerlendirdiği bildirildi.