Libya’nın güneyinde çatışma en az 5 ölü

09 Haziran 2012

YDH- Libya’nın güneyinde Tibu kabilesi üyeleri ile Libya ulusal ordusu arasında yaşanan çatışmalarda çok sayıda kişinin öldüğü veya yaralandığı bildirildi.

 

YDH-Libya’nın güneyinde Tibu kabilesi üyeleri ile Libya ulusal ordusu arasında yaşanan çatışmalarda çok sayıda kişinin öldüğü veya yaralandığı bildirildi.

Fransız haber ajansı, Afrika kökenli Tibu kabilesi ile Libya ordusu arasında Libya’nın güneydoğusundaki Kefre kentinde bu sabah yaşanan çatışmalarda ölenlerin ve yaralananların olduğunu bildirdi.

Tibu Kabilesi Lideri İsa Abdulmecid, kabilelerine ait bölgenin daha önce Libya ordusunda görev yapan eski bir isyancı komutan liderliğindeki bir Libya ordusu birliği tarafından kurşun yağmuruna tutulduğunu söyledi.

Abdulmecid, Libya ordusu tarafından açılan ateş sonucu 5 kişinin öldüğünü 10 kişinin yaralandığını ve çok sayıda evin de tahrip olduğunu açıklarken, ölü ve yaralı sayısı henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı.

Libya ordusu Komutanı Bin Hamid de çatışmayı doğrulayarak Libya ordusu birliğinin saldırıyı bölgenin Tibu kabilesinin kontrolü altında olmasına tepki için gerçekleştirdiğini söyledi.