Dr. İbrahim: El-Kaide’nin tüm eylemleri sivillere yönelik

01 Ocak 1970

SAAF-Mısır’daki Cemaat-i İslami örgütünün ideologu olarak bilinen Dr. Nacih İbrahim, el-Kaide ile

SAAF-Mısır’daki Cemaat-i İslami örgütünün ideologu olarak bilinen Dr. Nacih İbrahim, el-Kaide ile aralarında hem düşünsel hem de yöntem olarak geniş çaplı ihtilafların bulunduğunu söyledi.

 

Şark’ul Evsat’ın haberine göre “el-Kaide’nin gayesi cihad, bizim gayemiz ise İslam’dır” diyen Dr. Nacih İbrahim, el-Kaide’nin ikinci adamı Dr. Eymen Zevahiri’nin “Cemaat-ı İslami’nin el-Kaide örgütüne katıldığına dair” iddiasını yalanladı ve Zevahiri’nin Cemaat-i İslami’yi sürekli olarak el-Kaide’ye katmaya çalıştığını ifade etti.

 

1981’de Enver Sedat’a suikast davasından müebbet hapis cezası aldıktan sonra 24 yıl hapiste yatan Dr. İbrahim'in  iki yıl önce hapisten çıktıktan sonra medyada pek gözükmediğini belirten Şark’ul Evsat, Dr. İbrahim'in verdiği demeçte el-Kaide’ye yönelik eleştirilerde de bulunduğunu belirterek onun şu sözlerini aktardı:

 

“Oyunun kartlarını elinde bulunduran Hizbullah gibi başka gruplar var. Nitekim el-Kaide’nin İsrail’le mücadelede bir fonksiyonu yok. Öte yandan el-Kaide’nin eylemlerine baktığımızda ya iç savaşla ya da 11 Eylül, Londra, Madrid, Endonezya olaylarındaki gibi sivillerin öldürülmesiyle karşılaşıyoruz.”

 

Dr. Nacih İbrahim ayrıca şunları söyledi: “Biz Hizbullah’ın ‘iç savaş çıkmasın’ diye Lübnan’da verdiği mücadeledeki tavrını destekliyoruz. Hizbullah, el-Kaide’nin Ürdün’de ve Suudi Arabistan’da hükümete karşı yaptığı ve iç kargaşa çıkardığı gibi davranmadı. El-Kaide bu şekilde tüm devletlerin düşmanlığını üzerine çekti. İç savaşın ve kargaşanın çıkmaması bizim en başta gelen ilkelerimizdendir.”

 

 

Copyright © 2006 Saafonline - Bütün Hakları saklıdır. Alıntı yaptığınızda lütfen kaynağı bildiriniz.