Suudi yönetimi: Annan planı tam olarak uygulanmalı

03 Temmuz 2012

YDH- Daha önce Suriyeli muhaliflerin silahlandırılması çağrıları yapan Suudi yönetimi, Suriye sorununun çözümü için Annan planının tam olarak uygulanmasını istedi.

 

YDH-Daha önce Suriyeli muhaliflerin silahlandırılması çağrıları yapan Suudi yönetimi, Suriye sorununun çözümü için Annan planının tam olarak uygulanmasını istedi.

El Alem televizyonunun haberine göre Kral Abdullah başkanlığında toplanan Suudi bakanlar kurulu, uluslar arası toplumdan Suriye’deki bunalımın sona erdirilmesi için kesin adımlar atmasını istedi.

Suriye’deki bunalımın çözülmesi için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini belirten Suudi Arabistan bakanlar kurulu, Suriye krizinin siyasi yollarla çözümü için Annan planının Suriye halkının talepleri doğrultusunda ve belli bir zaman aralığında tam olarak uygulanması gerektiğini ifade etti.

 Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan’ın Suriye’deki sorunun çözümü için sunduğu plan çatışan taraflar arasında ateşkesin sağlanmasını ve Şam yönetimi ile muhaliflerin sorunu siyasi müzakerelerle çözmesini öngörüyor.

Suudi Arabistan ve Katar’ın Suriye’deki silahlı örgütleri Türkiye ve Lübnan üzerinden silahlandırması sebebiyle Annan planının öngördüğü ateşkes sağlanamıyor.