Para Araplardan, silahlar İsrail’den

03 Temmuz 2012

YDH- Suriyeli muhaliflere silah taşıyan İsrail’e ait üç kargo uçağının Türkiye’ye geldiği iddia edildi.

 

YDH-Suriyeli muhaliflere silah taşıyan İsrail’e ait üç kargo uçağının Türkiye’ye geldiği iddia edildi.

Filistin’de yayımlanan haftalık el-Menar gazetesi, İsrail’e ait üç askeri kargo uçağının geçtiğimiz hafta Suriyeli muhaliflere ulaştırılmak üzere getirdiği silahları Türkiye’nin Suriye sınırına 60 kilometre mesafedeki bir askeri üssüne naklettiğini bildirdi.

İsrail kargo uçakları tarafından Türkiye’ye getirilen malzemeler arasında silahların yanı sıra gelişmiş haberleşme araçlarının da bulunduğu bildirildi.

Katar istihbarat servisi başkanlığındaki bir heyetin silahların Türkiye’ye gönderilmesinden bir gün önce İsrail’den ayrıldığını belirten el-Menar gazetesi, İsraillilerin getirdiği silahların parasının Katar ve Suudi Arabistan tarafından ödendiğini ifade etti.

El Menar gazetesi ayrıca Suriyeli muhaliflere verilen gelişmiş silah ve haberleşme araçlarının nasıl kullanıldığını öğretmek üzere bazı İsrailli uzmanların da Türkiye’de bulunduğunu yazdı.

İsrail’den gönderilen bazı silahların ise tekneler aracılığıyla Lübnan’ın Trablus kenti yakınlarına nakledildiğini yazan gazete, silahların Sa’d Hariri’ye ve Semir Ca’ca’ya bağlı milisler tarafından teslim alındığını bildirdi.