McCain ve Semir Ca’ca’dan Suriye devrimi için güç birliği

05 Temmuz 2012

YDH- Amerikan Başkanlık seçimi kampanyalarında Demokrat Obama yönetimini Suriye konusunda beceriksizlikle suçlayan Cumhuriyetçiler, Suriye devriminde güç birliği için Lübnan’da temaslara başladı.

 

YDH-Amerikan Başkanlık seçimi kampanyalarında Demokrat Obama yönetimini Suriye konusunda beceriksizlikle suçlayan Cumhuriyetçiler, Suriye devriminde güç birliği için Lübnan’da temaslara başladı.  

Dün Katar'ın başkenti Doha'daki temaslarını tamamlayan Amerikalı Cumhuriyetçi Senatör John McCain, aynı gün Lübnan'ın başkenti Beyrut'a geçti.

Amerika'nın Beyrut Büyükelçisi Mora Connelly tarafından Refik Hariri Havaalanı'nda karşılanan McCain, başta Semir Caca olmak üzere 14 Mart İttifakı'nın üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi.

Semir Ca’ca’nın liderliğini yaptığı Lübnan Güçleri Partisi'nin resmi web sayfasında yer alan habere göre Amerikalı Cumhuriyetçi Senatör John McCain, Lübnan Güçleri Lideri Semir Caca'yla bugün saat 16'da bir araya geldi. Görüşmede başta Suriye olmak üzere Lübnan ve bölgedeki son gelişmelerin ele alındığı öğrenildi.

Görüşme sonrasında açıklama yapan Cumhuriyetçi Senatör McCain, "Suriye ve Lübnan halkını yakından ilgilendiren önemli meseleleri ele aldık. Her ikimiz de, süre uzadıkça el-Kaide gibi aşırılık yanlısı örgütlerin Suriye içerisindeki tesirinin artacağı konusunda görüş birliğine vardık. Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, silahını Rusya'dan temin ediyorsa biz de Amerika olarak Özgür Suriye Ordusu'nu desteklemeliyiz. Biz, Özgür Suriye Ordusu ve muhalefet için güvenli bölge oluşturmalıyız. Böylece yaralılarını iyileştirsin, işlerini yoluna koysun, planlarını yapsın" dedi.

Amerika'nın Suriye'de özgürlük için mücadele verenleri desteklemesi gerektiğini vurgulayan Senatör John McCain'in Beyrut'tan sonraki durağının Mısır'ın başkenti Kahire olacağı bildirildi.