Mursi’nin ilk yurt dışı ziyaretini nereye yapacağı belli oldu

07 Temmuz 2012

YDH- Mısır'ın çiçeği burnunda cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ilk yurt dışı ziyaretini yapacağı ülke belli oldu.

 

YDH-Mısır'ın çiçeği burnunda cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ilk yurt dışı ziyaretini yapacağı ülke belli oldu.

Mısır’ın eş-Şarku’l Evsat haber ajansı Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin, çarşamba günü Suudi Arabistan'a gideceğini duyurdu.

Suudi Arabistan Krallığı'nın Kahire Büyükelçisi Ahmet Katan, bugün Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yle görüştü. Suudi büyükelçisi görüşme sırasında Mısır-Suud ilişkilerini her alanda güçlendirmek için Kral Abdullah'ın Mursi'yi Suudi Arabistan'a davetini içeren mektubunu sundu.

Suudi Arabistan’ın Mısır Büyükelçisi Katan, Mursi'nin Kral Abdullah'tan gelen daveti kabul ederek ilk ziyaretini çarşamba günü Suudi Arabistan'a yapacağını söyledi. Katan, Mursi'nin Suudi Arabistan'a yapacağı ziyaretle iki ülke arasındaki ilişkilerin başta siyasi ve ekonomik olmak üzere tüm alanlarda güçleneceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Mursi'nin sözcüsü Yasir Ali de dün yaptığı basın toplantısında, Mursi'nin Kral Abdullah'a ölen Veliaht Prens Naif bin Abdülaziz için taziyelerini sunmak amacıyla Riyad'a resmi bir ziyaret düzenleyeceğini söylemişti.

Yasir Ali, Cumhurbaşkanı Mursi'nin Kral Abdullah'ın yanı sıra Suud veliahtı ve diğer üst düzey yetkililerle görüştükten sonra umre yapacağını belirtti.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, 9 Mayıs'ta katıldığı bir TV programında, cumhurbaşkanı olduktan sonra gideceği ilk ülkenin Suudi Arabistan olacağını belirtip umre yapmak istediğini söylemişti.