Ürdün Hükümetiyle, Esir Anneleri Karşı Karşıya

01 Ocak 1970

SAAF-Ürdün Hükümeti, İsrail hapishanelerinde bulunan Ürdünlü esirlerin Hizbullah’ın listesinde

SAAF-Ürdün Hükümeti, İsrail hapishanelerinde bulunan Ürdünlü esirlerin Hizbullah’ın listesinde sunularak serbest bırakılmasına karşı çıktı.

 

Katar’dan yayın yapan El-Cezire televizyonunun üst düzey bir Ürdünlü siyasi aracılığıyla Ürdün Başbakanı Ma’ruf El-Buhayt’tan aktardığı bilgiye göre Ürdün hükümeti, Hizbullah aracılığıyla İsrail hapishanelerinde bulunan esirlerinin serbest bırakılmasına karşı çıktı.

 

Cezire’nin haberine göre Ürdün Başbakanı, “Ürdünlü Esirlerin Aileleri Kuruluşu’nun, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’a yönelik “İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan bizim esirlerimizi de unutma” çağrısına karşılık bu açıklamayı yaptı.

 

Nitekim “Ürdünlü Esirlerin Aileleri” Kuruluşu adına Cezire’ye konuşan mühendis Meysere Ürdün hükümetinin iki seçeneği olduğunu; ya İsrail hapishanelerindeki Ürdünlü esirlerin serbest bırakılması isin çabalaması gerektiğini ya da bu noktada gösterilen farklı çabaların önünde engel olmaması gerektiğini belirtti.

 

İsminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir Ürdün’lü diplomatın verdiği bilgiye göre Ürdün Başbakanı Ma’ruf El-Buhayt şunları söyledi: “İsrail hapishanelerindeki Ürdünlülerin serbest bırakılması noktasında Ürdün’ün özel kanalları bulunmaktadır ve şahsen bu konuyla ilgili çaba göstermekteyim.”

 

Öte yandan Ürdün hükümeti sözcüsü Nasır Cevdet, Başbakandan sızdırılan bu sözlere ilişkin Cezire televizyonunun kendisine sorduğu soruları yanıtsız bıraktı ve Ürdün hükümetinin İsrail’deki esirlerini serbest bıraktırmak için girişimlere devam ettiğini söyledi.

 

 

Copyright © 2006 Saafonline - Bütün Hakları saklıdır. Alıntı yaptığınızda lütfen kaynağı bildiriniz.