Maliki: Hava sahamızın ihlal edilmesine sessiz kalamayız

16 Temmuz 2012

YDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, herhangi bir ülke ismi vermemekle birlikte Irak’ın hava sahasının ihlal edilmesine tahammül edemeyeceklerini söyledi.

 

YDH-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, herhangi bir ülke ismi vermemekle birlikte Irak’ın hava sahasının ihlal edilmesine tahammül edemeyeceklerini söyledi.

Irak’ın alsumarianews haber ajansının bildirdiğine göre Türkiye’nin PKK mevzilerine yönelik hava operasyonlarına doğrudan değinmeyerek “Irak, komşu ülkelere ait uçakların hava sahasını ihlal etmesi karşısında sessiz kalmayacaktır” dedi.

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, “Dışarıdan Irak’a yönelik müdahaleler olmaktadır. Her gün komşu ülkelere ait uçakların hava sahamızı ihlal ettiğini duyuruyoruz. Onlar artık bu tutumlarını gözden geçirmeli ve Irak’ın egemenliğine saygı göstermelidirler” dedi.

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Irak’ın gelişmeye çalıştığını belirterek içerideki ve dışarıdaki bazı çevrelerin sürekli sorun çıkarmaya çalıştığını söyledi ve “Irak’ın düşmanları güçlü bir Irak istemiyorlar” diye konuştu.