Suriye: Saldırı, düşman istihbaratçılarının operasyonu

18 Temmuz 2012

YDH- Suriye Enformasyon Bakanı, bugün Şam’da düzenlenen ve Savunma Bakanı Davud Raciha ile yardımcısı Asıf Şevket’in ölümüne ve çok sayıda üst düzey yöneticinin yaralanmasına sebep olan saldırıyla ilgili açıklamada bulundu.

 

YDH-Suriye Enformasyon Bakanı, bugün Şam’da düzenlenen ve Savunma Bakanı Davud Raciha ile yardımcısı Asıf Şevket’in ölümüne ve çok sayıda üst düzey yöneticinin yaralanmasına sebep olan saldırıyla ilgili açıklamada bulundu.

Suriye televizyonunun haberine göre Suriye Enformasyon Bakanı Umran ez-Zuobi, bugünkü saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada saldırıda “düşman istihbarat servislerinin” rolü olduğunu söyledi.

Bugün Savunma bakanı da dahil olmak üzere çok sayıda güvenlik yetkilisinin ölümüne sebep olan saldırının Amerika ve İsrail’in Suriye’ye yönelik komplolarının son aşaması olduğunu belirterek “Suriye’ye tek bir mermi bile gönderen herkesin bugünkü terör saldırısında sorumluluğu vardır” dedi.

Saldırıyı korkakça bir terör eylemi olarak niteleyen Suriye Enformasyon Bakanı Umran Zuobi, saldırının Amerika ve İsrail’in isteği doğrultusunda Suriye’yi diz çöktürmeyi amaçladığını ifade etti.

Bugün yaşanan olayların “kader tayin edici savaş” olarak nitelendirildiğini belirten Suriye Enformasyon Bakanı, “Evet, bu kader tayin edici bir savaştır. Onlar, bu milletin, bu ordunun ve bu ülkenin gücünü yanlış değerlendiriyorlar” diye konuştu.