General Robert Mood Şam’daki terörist saldırıyı kınadı

19 Temmuz 2012

YDH- Birleşmiş Milletlerin Suriye’deki gözlemci heyetinin başkanı General Robert Mood, dün Şam’da düzenlenen ve üst düzey güvenlik yetkililerinin ölümüne neden olan terörist saldırıyı kınadı.

 

YDH-Birleşmiş Milletlerin Suriye’deki gözlemci heyetinin başkanı General Robert Mood, dün Şam’da düzenlenen ve üst düzey güvenlik yetkililerinin ölümüne neden olan terörist saldırıyı kınadı.

İrna haber ajansının bildirdiğine göre Suriye’deki BM Gözlemci Heyetinin Başkanı General Robert Mood, dün Şam’da düzenlenen ve Suriye savunma bakanı, savunma bakanı yardımcısı ve cumhurbaşkanlığı danışmanının ölümüne sebep olan terörist saldırıyı kınadı.

General Robert Mood, düzenlediği basın toplantısında saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi ve çatışan taraflara şiddete son vermeleri ve sorunu barışçı yollarla çözmeye çalışmaları çağrısında bulundu.

Suriye halkının taleplerinin yerine getirilmesi için BM Güvenlik Konseyi’nin görüş birliği içinde olması gerektiğini belirten General Mood, Suriye yönetiminin ve muhaliflerin karşılıklı tavizler vererek müzakere masasına oturması halinde BM gözlemcilerinin de sahadaki durumun iyileşmesine katkı sunabileceğini söyledi.

BM Güvenlik Konseyi’nin 2043 sayılı kararı çerçevesinde Suriye’de 300 Birleşmiş Milletler gözlemcisi bulunuyor.