Lübnanlı Bakan: Direniş'in silahı korunmalıdır Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
LÜBNAN
08 Aralık 2006 · 01:00

Lübnanlı Bakan: Direniş'in silahı korunmalıdır

SAAF-Lübnan Çevre Bakanı Yakup El-Sarraf, Direniş'in silahı”nın 1701 nolu BM kararının diğer

SAAF-Lübnan Çevre Bakanı Yakup El-Sarraf, “direnişin silahı”nın 1701 nolu BM kararının diğer tüm maddeleri uygulanana kadar korunması gerektiğini savundu.

 

El-Alem kanılana demeç veren Lübnan Çevre Bakanı Yakup el-Sarraf, “Lübnan hükümeti şu anda İsrail güçlerin çekilmesi sonrası BM güçleriyle birlikte güneye Lübnan ordusunu yerleştirme planını etüt ediyor” dedi ve Hizbullah’ın silahsızlandırılmasını savunan çevreleri eleştirdi.

 

Bakan Sarraf, “ancak bazı siyasiler ‘direnişin silahsızlandırılması’ meselesini siyasi bir fırsat bildiler. Oysa bu şartlarda direnişin silahsızlandırılması hatadır” dedi.

 

İsrail’in Lübnan’a saldırısı dolayısıyla gündeme gelen çevre problemlerine de değinen Sarraf, “Petrol meselesi de dâhil bu sorunu çözmek üzere projelerimiz var. Gelecek Perşembe günü Yunanistan’ın Başkenti Atina’da AB ve BM ülkelerinin ve bölgedeki Çevre Bakanlarının katılımıyla bir konferansımız olacak” dedi.

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 21.09.2026 18:40 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/1045/lubnanli-bakan-direnis-in-silahi-korunmalidir