Nasrullah’tan Başbakan Sinyore’ye üç şart

01 Ocak 1970

SAAF-Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah’ın Lübnan Başbakanı Fuad Sinyore’ye 1701

SAAF-Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah’ın Lübnan Başbakanı Fuad Sinyore’ye 1701 sonrası Hizbullah’ın ve BM güçlerinin durumu ile ilgili olarak üç şart sunduğu belirtiliyor.

 

Londra’da yayınlanan el-Hayat gazetesi ile İsrail’den yayın yapan Debka internet sitesi ve Haartetz gazetelerinde bugün yayınlanan haberlere göre Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah, Lübnan Başbakanı Fuad Sinyore’ye kendi şartlarını sundu.

 

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah, ileri sürdüğü şartlar çerçevesinde, Başbakan Sinyore’ye, Hizbullah’ın güney Lübnan’la ilgili vereceği tek tavizin Hizbullah’ın silahlarını açıkça sergilememesi olacağını söyledi.

 

15.000 kişilik Birleşmiş Milletler Barış Gücü konusunda da öngördüğü şartı açıklayan Nasrullah, bu gücün güney Lübnan’a yerleşmesine bir şartla izin vereceğini belirterek, bu gücün güney Lübnan’ın tek hâkiminin Hizbullah olduğunu tanımasının ve BM birliklerinin bu topraklarda sadece bir misafir olduğunun bilincinde hareket etmesinin gerekli olduğunu ifade etti.

 

 Başbakan Fuad Sinyore’yi uyaran Hasan Nasrullah, Hizbullah’ın silahsızlandırmasıyla ilgili bir gündem istemediğinin de altını çizdi.