Yeni verilere göre İsrail’in savaş kayıpları

01 Ocak 1970

SAAF-İsrail’in Hizbullah’la yaptığı 33 günlük savaşta verdiği kayıpların resmi rakamların çok

SAAF-İsrail’in Hizbullah’la yaptığı 33 günlük savaşta verdiği kayıpların resmi rakamların çok üstünde olduğu ifade ediliyor.

 

Suriye Arap Haber Ajansı SANA, ABD’de hazırlanan bir rapora dayanarak, İsrail’in Lübnan’a saldırısı sırasında verdiği askeri kayıpların İsrail’in resmi açıklamalarının çok üstünde olduğunu bildirildi.

 

SANA’nın, haberini dayandırdığı rapora göre İsrail’in Lübnan’a yönelik hava saldırılarında 2 Amerikan F–16 pilotu da görev aldı ve bu pilotlar Beyrut’un güneyinin bombalanması operasyonlarına katıldı.

 

Medyaya savaşın başlarında resmi olarak sansür koyan İsrail hükümetinin ağustos ayının 7’sine kadar resmi olarak 118 askerinin öldürüldüğünü açıklamasına rağmen, İsrail ordusunun bu savaşta kaybettiği asker sayısının 343, yaralı asker sayısının ise 617 olduğu bildiriliyor.

 

SANA’nın haberine göre İsrail’in Hizbullah’a yönelik başlattığı kara saldırısına 40 bin asker katıldı, Hizbullah savaşçıları kara savaşı sırasında 164 İsrail tankını imha etti.

 

Hizbullah savaş sırasında ayrıca İsrail Deniz Kuvvetlerine ait Saar-4.5 tipi 2 savaş gemisiyle Suberdivora tipinde bir hücumbotu da batırmıştı.

 

http://www.sana.org/ara/3/2006/08/15/58037.htm