Suriye basınının anlatımıyla çatışmalarda son durum

29 Temmuz 2012

YDH- Suriye haber kaynakları, Halep’teki terörist grupların ağır kayıplar vererek Selahaddin semtinin önemli kısımlarından geri çekilmeye başladığını ve es-Sikari semtinin Suriye ordusunun kontrolüne geçtiğini bildirdi.

 

YDH-Suriye haber kaynakları, Halep’teki terörist grupların ağır kayıplar vererek Selahaddin semtinin önemli kısımlarından geri çekilmeye başladığını ve es-Sikari semtinin Suriye ordusunun kontrolüne geçtiğini bildirdi.

Muhalifler ve Körfez’den yayın yapan uydu kanalları, Suriye’deki bazı bölgelerin silahlı grupların hakimiyeti altında olduğunu belirtirken Suriye haber kaynakları, terörist grupların Halep, İdlib ve Humus’ta ağır kayıplar verdiklerini ifade ediyor.

Syrianow,  Suriye güvenlik güçlerinin eş-Şagur mahallesinde ilerlediğini, el-İzae bölgesinde de çok sayıda teröristi tutuklayarak silahlarına el koyduğunu bildirdi.

“Acil” adlı haber sitesi, Suriye güvenlik güçlerinin operasyonları sonucu ağır kayıplar veren Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı grubun Halep’in Selahaddin mahallesinin önemli bölümlerinden geri çekildiğini duyurdu.

Selahaddin mahallesindeki terörist grupların ağır kayıplar vererek çekilmeye başladığına ilişkin haber Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonu tarafından da doğrulandı.

Yine Lübnan’dan yayın yapan el-Menar televizyonu, Halep’teki kendi kaynaklarına dayandırdığı haberinde Suriye ordusunun Halep’in birçok mahallesine nüfuz ettiğini özellikle de Selahaddin mahallesindeki ilerleyişini sürdürdüğünü bildirdi.

El Alem televizyonu Suriye temsilcisi Hüseyin Murtaza da Suriye ordusunun Halep’te teröristlere yönelik temizlik operasyonunun sürdüğünü belirterek Selahaddin semtinin kontrolünün büyük ölçüde Suriye ordusunun eline geçtiğini duyurdu.

Suriye’de yayımlanan el-Vatan gazetesi, Paris’teki muhalif kaynakların silahlı gruplar arasında umutsuzluk duygusunun hakim olmaya başladığını naklettiğini belirterek Şam’da kendilerinden çok şey beklenen silahlı grupların kısa sürede bozguna uğradığını ve şu anda da aynı şeyin Halep’te yaşanmasından endişe ettiklerini bildirdi.

El-Mecher haber sitesi güvenilir kaynaklara dayandırdığı haberinde dün gece Halep’in es-Sukra bölgesinin tamamen Suriye güvenlik güçlerinin kontrolü altına girdiğini belirtti.