Halep’ten Türkiye’ye gelen yaralı sayısı 450’yi aştı

30 Temmuz 2012

YDH- Suriye güvenlik güçlerinin Halep’te hakimiyet kurmaya çalışan silahlı gruplara yönelik operasyonlarında yaralanan militanların tedavi için Türkiye’ye getirildiği bildirildi.

 

YDH-Suriye güvenlik güçlerinin Halep’te hakimiyet kurmaya çalışan silahlı gruplara yönelik operasyonlarında yaralanan militanların tedavi için Türkiye’ye getirildiği bildirildi.

Hatay’daki yerel basın kaynaklarının haberine göre Halep’te Suriye güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada yaralanan 137 militan Pazar günü Reyhanlı Devlet hastanesinde tedavi altına alındı.

Dün Halep’teki çatışmalarda yaralanan 300 kadar muhalifin yolda olduğu ve Türkiye’ye getirilmeye çalışıldığı bildirilirken, bugün 220 yaralının Reyhanlı’ya giriş yaptığı ve tedavi altına alındığı açıklandı.

Hatay’daki yerel basın kaynakları, Halep'teki çatışmalarda yaralanan 450 civarındaki muhalifin Türkiye’ye giriş yaptığını bildirdi.

Öte yandan, Türkiye’den Suriye’ye savaşmak için giden kişi sayısında da ciddi bir artış olduğu bildiriliyor.

Hatay’daki yerel kaynaklar, şu ana kadar Diyarbakır, Bingöl, Batman, Konya, İstanbul, Gaziantep, Malatya, Hatay  gibi illerden savaşmak için Suriye’ye geçen 100 civarındaki selefi zihniyete mensup gencin halen Suriye’de bulunduklarını ve savaşmaya devam ettiklerini bildirdi.

Tedavi için getirilen yaralılar arasında Suriye’ye savaşmak için giden Türkün olup olmadığı bilinmiyor.