Kardavi:Hizbullah bir cihat örneğidir

01 Ocak 1970

SAAF-Mısır’ın saygın İslam alimlerinden Yusuf el-Kardavi, Hizbullah’ın cihat konusunda bir

SAAF-Mısır’ın saygın İslam alimlerinden Yusuf el-Kardavi, Hizbullah’ın cihat konusunda bir örneklik oluşturduğunu belirterek Müslümanların İsrail’e karşı mücadelelerinde Hizbullah’ı örnek almalarını istedi.

 

“El-Mısriyu’l- Yevm” gazetesinde yer alan bir habere göre Şeyh Yusuf el-Kardavi, “İslam dünyasının herhangi bir yeri işgal edilmişse oranın sahiplerinin buna karşı mücadele etmesi gerekir. Bu İslam fıkhı literatüründe “savunma cihadı” veya “cihad-ı ıztırari” olarak adlandırılır” dedi.

 

Kahire Üniversitesi alimler heyetine hitaben konuşan Kardavi, Hizbullah’ı cihad konusunda bir örnek olarak niteleyerek “İslam dünyasının her yerinde; Irak’ta, Mısır’da, Ürdün’de, Yemen’de Hizbullah’ın fertleri gibi insanlara ihtiyaç vardır” diye konuştu.

 

Arap dünyasında İsrail’e karşı bir mücadele azmi bulunmadığını belirten Kardavi, Arap liderlerinin barış diye söz ettikleri şeyin de gerçekte bir teslimiyet olduğunu ifade etti.

 

İslam topraklarından bir yerin işgal edilmesi durumunda tüm Müslümanların buna karşı mücadele vermesi gerektiğini belirten Kardavi, Filistin konusunda da “Filistin, sadece Filistinlilerin değil; tüm Müslümanlarındır” dedi.