Gazze sınırındaki Mısır askerlerine saldırı, Rafah sınır kapısı kapatıldı

06 Ağustos 2012

YDH- Mısır’ın Rafah sınır kapısı yakınlarındaki bir askeri kontrol noktasına düzenlenen silahlı saldırıda 20 kişinin öldüğü bildirildi.

 

YDH- Mısır’ın Rafah sınır kapısı yakınlarındaki bir askeri kontrol noktasına düzenlenen silahlı saldırıda 20 kişinin öldüğü bildirildi.

Fransız haber ajansı, Mısır Gazze sınırındaki bir askeri kontrol noktasına düzenlenen silahlı saldırıda 13 Mısır askerinin öldüğünü bildirdi.

Reuters haber ajansı ise silahlı militanların Rafah sınır kapısı yakınlarındaki bir askeri kontrol noktasında iftar saatlerinde saldırdığını ve 20 kişinin öldüğünü bildirdi.

Saldırı sonrasında hayatını kaybedenlerle ilgili olarak çelişkili haberler gelirken bazı haber kaynakları da ölü sayısını 15 olarak bildirdi.

Fransız haber ajansı, saldırının iftar saatinde gerçekleştirildiğini ve saldırganların yerel kıyafetler giymiş olduğunu bildirdi.

AFP’ye açıklamada bulunan bir Mısırlı güvenlik yetkilisi, saldırının Filistin’den gelen “cihatçılar” tarafından gerçekleştirildiğini belirtirken, Mısır televizyonunun da Gazze’ye açılan Rafah sınır kapısının belirsiz bir süre için kapatıldığını duyurdu.

Öte yandan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin saldırının ardından askeri konseyi olağanüstü toplantıya çağırdığı bildirildi.

İsrail Savunma Bakanı Ehud barak, düzenlenen saldırının Mısır'ın Sina'daki terörist eylemleri önlemek için kesin önlemler almasının zorunlu olduğunu gösterdiğini belirtti.

Hamas ise bir bildiri yayımlayarak saldırıyı kınadı.