Rice: Suriye dünyanın en gelişmiş füze savunma sistemine sahip

10 Ağustos 2012

YDH- ABD’nin Birleşmiş Milletlerdeki Daimi Temsilcisi Susan Rice, Suriye’nin dünyadaki en gelişmiş füze savunma sistemlerine sahip olduğunu açıkladı.

 

YDH-ABD’nin Birleşmiş Milletlerdeki Daimi Temsilcisi Susan Rice, Suriye’nin dünyadaki en gelişmiş füze savunma sistemlerine sahip olduğunu açıkladı.

NBC televizyonuna demeç veren Amerika’nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Susan Rice, Suriye’de uçuşa yasak bölge oluşturulmasıyla ilgili bir soruya verdiği cevapta “Bu adım, karadan bir askeri müdahale ile olur. Bununla birlikte, Suriye dünyanın en gelişmiş füze savunma sistemlerine sahip” dedi.

İran, Suriye ve Hizbullah ittifakının bölgedeki Amerikan çıkarlarına zarar verdiğini belirten Susan Rice, dün Tahran’da 29 ülkenin katılımıyla yapılan Suriye konulu istişare toplantısına işaret ederek İran’ın Suriye gelişmelerinde olumsuz bir rol oynadığını savundu.

Amerika’nın BM’deki Daimi Temsilcisi Susan Rice, Suriye’de alandaki mücadelenin açık bir şekilde muhaliflerin lehinde ilerlediğini öne sürerek Amerika’nın Suriye yönetimi devrilinceye kadar Suriyeli muhaliflere iletişim araçları vermeye ve insancıl yardımlar yapmaya devam edeceğini söyledi.