Lübnan’da 23 Özgür Suriye Ordusu militanı kaçırıldı Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
LÜBNAN
15 Ağustos 2012 · 01:00

Lübnan’da 23 Özgür Suriye Ordusu militanı kaçırıldı

YDH- Suriye’de bir Lübnanlının daha kaçırılması üzerine Lübnan’da da 23 Özgür Suriye Ordusu militanının kaçırıldığı bildirildi.

 

YDH-Suriye’de bir Lübnanlının daha kaçırılması üzerine Lübnan’da da 23 Özgür Suriye Ordusu militanının kaçırıldığı bildirildi.

İrna haber ajansının bildirdiğine göre Lübnan’ın en büyük Şii ailelerinden Mikdad ailesi, Hassan Selim Mikdad’ın Suriye’de kaçırılmasına misilleme olarak Lübnan’daki 23 Özgür Suriye Ordusu militanını kaçırdıklarını açıkladı.

El-Meyadin televizyonu da kaçırılan Özgür Suriye Ordusu militanlarından birinin Sa’d Hariri liderliğindeki el-Mustakbel partisi ile bağlantısına ve el-Mustakbel milletvekili Halid Zahir’den para ve silah aldıklarına ilişkin itiraflarını yayımladı.

Suudi sermayeli el-Arabiya televizyonu, Suriye’de kaçırılan Hassan Selim Mikdad’ın Hizbullah üyesi olduğuna ilişkin haberi dün Hizbullah tarafından yalanlanmıştı.

El-Arabiya televizyonu, işkence edildiği açıkça belli olan Hassan Mikdad’ın, 1500 kişiyle Suriye’ye girdiklerine dair ifadelerinin yer aldığı görüntüler yayımlarken, Beka bölgesinin en büyük Şii ailelerinden olan Mikdad ailesi, Hassan Mikdad’ın Hizbullah’la bir ilgisinin olmadığını belirtmişti.

Hassan Mikdad’ın serbest bırakılması için Özgür Suriye Ordusuna 24 saat süre veren Mikdad ailesi, aksi takdirde misilleme yapma tehdidinde bulunmuştu.

     

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 19.08.2026 16:24 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/10589/lubnan-da-23-ozgur-suriye-ordusu-militani-kacirildi