İsrail Çevre Bakanının Katar ziyareti iptal edildi, BM devrede

28 Ağustos 2012

YDH- İsrail Çevre Bakanı Gilad Erdan’ın Katar ziyaretinin güvenlik gerekçesiyle iptal edildiği açıklandı.

 

YDH-İsrail Çevre Bakanı Gilad Erdan’ın Katar ziyaretinin güvenlik gerekçesiyle iptal edildiği açıklandı.

El Alem televizyonunun haberine göre BM tarafından düzenlenen iklim değişikliği ile ilgili bir uluslar arası toplantıya katılmak üzere Katar’a gideceği açıklanan İsrail Çevre Bakanı Gilad Erdan, İsrail iç güvenlik servisi Şin Bet’in yaptığı güvenlik uyarısı sebebiyle Katar ziyaretini iptal etti.

İsrail Çevre Bakanlığı Sözcüsü Miri Şaul, “Şin Bet, bakanın Katar ziyaretini iptal etti. Çünkü Katarlı yetkililer, Şin Bet güvenlik personelinin bakana eşlik etmesine izin vermedi” dedi.

İsrailli resmi heyetlerinin yurt dışına yaptıkları ziyaretlerde Şin Bet tarafından korunduğunu belirten İsrailli yetkili, Katar’ın İsrailli güvenlik görevlilerine izin vermemesi konusunu BM’ye ilettiklerini ve BM’den bu konuda arabuluculuk yapmasını beklediklerini söyledi.

2008 yılına kadar İsrail’le resmi ticari ilişkileri bulunan Katar, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının son günlerinde Doha’daki İsrail ticaret bürosunu kapatma kararı almıştı.

2010 yılında ise dönemin İsrail Sanayi ve Ticaret Bakanı Benyamin Ben Eliezer, Katar’da düzenlenen bir ekonomi konferansına katılmıştı.

Katar Başbakanı Hamad bin Casim de 2011’de İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak’la Paris’te yaptığı görüşmede Mısır’ın İsrail’e ihraç ettiği doğalgazı kesmesi durumunda İsrail’in ihtiyaç duyduğu gazı temin etmeye hazır olduklarını söylemişti.