Suriyeli Kürt gruplar arasında tartışma

28 Ağustos 2012

YDH- Suriyeli Kürt grupların birbirlerini Erbil’de yapılan anlaşmaya bağlı kalmamakla suçladığı bildirildi.

 

YDH-Suriyeli Kürt grupların birbirlerini Erbil’de yapılan anlaşmaya bağlı kalmamakla suçladığı bildirildi.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Suriye Kürt Ulusal Konseyi ile Batı Kürdistan Ulusal Konseyi, birbirlerini Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin huzurunda Erbil’de yaptıkları anlaşmayı ihlal etmekle suçladı.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi Üyesi Kave Azizi, Handan adlı siteye verdiği demeçte Batı Kürdistan Ulusal Konseyi ile Suriye Kürt Ulusal Konseyi arasında yapılan anlaşmanın yüzde onunun bile uygulanmadığını belirterek bazı grupların anlaşmayı görmezden geldiğini söyledi.

Kürdistan Demokratik Birliği’nin (PYD) Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki Temsilcisi ve Batı Kürdistan Ulusal Konseyi Üyesi Hüseyin Koçer ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Suriyeli Kürtler arasında Erbil’de yapılan anlaşmanın görmezden gelindiğini belirterek kaygılarını ifade eden gruplar, Suriye’nin Kürt bölgelerinde temsilciye sahip değiller. Bu yüzden de uygulamaya dair işler onlara verilemiyor” dedi.

Batı Kürdistan Ulusal Konseyi olarak Suriye’nin tüm Kürt bölgelerindeki yönetim işlerini üstlendiklerini belirten Hüseyin Koçer, bunun Erbil’de yapılan anlaşmaya uygun olduğunu savunarak “Diğer grupların bazı yerlerde temsilcileri yoksa bu bizim suçumuz değil, başkalarının temsilcilerinin olmaması sebebiyle Kürt halkının çıkarları tehlikeye atılamaz” dedi.  

Hüseyin Koçer, bölgedeki diğer Kürt gruplarla birlikte bölge halkının savunulması görevini sütlendiklerini ve hiçbir silahlı grubun bölgeye girmesine izin vermediklerini söyledi.