Beşşar Esed: Bazı yetkililerin cahilliği Türk halkına bakışımızı değiştirmez

29 Ağustos 2012

YDH- Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, Türk yetkililerle Türk halkını ayrı tuttuklarını belirterek “bazı Türk yetkililerin cahilliği bizim Türk halkına bakışımızı değiştirmedi” dedi.

 

YDH-Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, Türk yetkililerle Türk halkını ayrı tuttuklarını belirterek “bazı Türk yetkililerin cahilliği bizim Türk halkına bakışımızı değiştirmedi” dedi.

Suriye’den yayın yapan ed-Dunya televizyonuna demeç veren Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, halen uluslar arası ve bölgesel bir çapta savaşa maruz kaldıklarını belirterek bu savaşın tamamlanması için zamana ihtiyaç olduğunu söyledi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esed, “İleriye doğru hareket ediyoruz, savaş meydanındaki durum daha iyileşti; ama henüz sona ermedi bunun için biraz zamana ihtiyaç var” dedi.

Ülkesinin Türkiye ile olan ilişkilerine de değinen Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, “Biz, bazı Türk yetkililerin cahilliği yüzünden geri dönmüyor ve Türk halkıyla ilişkimizi gözden geçirmiyoruz. Türkiye halkı bu ülkedeki devlet adamlarıyla aynı yönde olmadı. Tüm medya propagandasına rağmen Türkiye halkı bizim yanımızda oldu” diye konuştu.