İran ordusu, PKK operasyonunda 700 katyuşa füzesi kullandı

01 Ocak 1970

Pukmedia-İran Ordu Birlikleri'nin, PKK'ya bağlı Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) militanlarına

Pukmedia-İran Ordu Birlikleri'nin, PKK'ya bağlı Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) militanlarına yönelik dün başlattığı operasyon dün gece saat 00:30'da sona erdi. Operasyonda Serdar Ahmet Hıdır adında bir çoban yaralanırken, çok sayıda küçükbaş hayvanın da telef olduğu belirtildi.

 

İran Askeri Birlikleri tarafından dün öğle saatlerinde Gabelek Bölgesi'ne yönelik başlatılan füze saldırısı dün saat 00:30'da sona erdi.

 

İran Ordu Birlikleri tarafından, PKK'ya bağlı Kürdistan Özgür Yaşam Partisi-PJAK'ın silahlı güçlerine yönelik başlatılan saldırıda, Gabelek Bölgesi ve çevresine 700 adet Katyuşa füzesi fırlatıldığı öne sürüldü.

 

Gabalek Bölgesi'nde bulunan Şeh Ayiş, Şeh Şero, Küçük Kandil, Serderaw ve Kewlan alanlarının büyük zarar gördüğü saldırıda, Serdar Ahmet Hıdır adında bir çoban yaralanırken, çok sayıda küçükbaş hayvanın da telef olduğu belirtildi.

 

İran Askeri Birlikleri ile PJAK militanları arasında yaşanan çatışmalarda, ölü ve yaralı sayısı hakkında henüz net bir bilgiye ulaşılamazken, bağımsız kaynaklar, onlarca İran askerinin (pastar) öldüğü, birçoğunun da yaralandığını öne sürüyorlar.