İbrahimi’den ateşkes çağrısı

02 Eylul 2012

YDH- Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin yeni Suriye Temsilcisi Ahdar İbrahimi, Suriye’deki tüm taraflara ateşkes çağrısı yaptı.

 

YDH-Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin yeni Suriye Temsilcisi Ahdar İbrahimi, Suriye’deki tüm taraflara ateşkes çağrısı yaptı.

Yakın bir dönemde Şam'a gideceğini belirten eski Cezayir Dışişleri Bakanı Ahdar İbrahimi, el-Arabiya TV'ye verdiği demecinde "Suriye konusunda yeni bir siyasi çerçeve belirlenmelidir. Tüm taraflara ateşkes çağrısında bulunuyorum. Bu konuda Suriye hükümetine daha büyük sorumluluk düşmektedir" dedi.

Ahdar İbrahimi açıklamasının devamında Suriye'ye düzenlenecek bir askeri operasyonun, siyasi girişimin sonu anlamına geldiğini belirtirken, uluslararası toplumun Suriye'ye müdahale gibi bir niyetinin olmadığını sözlerine ekledi.

1 Eylül tarihi itibariyle Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin yeni Suriye Temsilcisi olarak görevine resmen başlayan İbrahimi "Suriye'de durum karmaşık. Eski düşüncelerle bu soruna yaklaşmak mümkün değil. Suriye hükümeti, değişimin zorunlu olduğunun farkına varmalıdır. Suriye halkı, hoşnut edilmeli ve talepleri karşılanmalıdır" dedi.