Özgür Suriye Ordusu: Kardeş ülkelerden silah alıyoruz

02 Eylul 2012

YDH- Suriye ordusundan firar ettikten sonra sığındığı Türkiye’de Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı gruba katılan Mustafa eş-Şeyh, “kardeş ülkelerden” silah aldıklarını açıkladı.

 

YDH- Suriye ordusundan firar ettikten sonra sığındığı Türkiye’de Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı gruba katılan Mustafa eş-Şeyh, “kardeş ülkelerden” silah aldıklarını açıkladı.

Özgür Suriye Ordusu Yüksek Askeri Konsey Başkanı Tuğgeneral Mustafa eş-Şeyh, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed için yapılan güvenli çıkış çağrılarına tepki göstererek "hedefimiz, Esed'in başıdır" dedi.

Mustafa eş-Şeyh, Suudi Arabistan'da yayınlanan el-Vatan gazetesine verdiği demecinde "rejimle diyalog vakti geçti. Devrimcilerin hedefi, Esed'in başıdır" dedi.

Arabuluculuğun kendileri açısından bir öneminin olmadığını belirten eş-Şeyh “Ahdar İbrahimi'nin ya da Rusya ve Güvenlik Konseyi'nin arabulucu göndermesinin bizim açımızdan hiçbir anlamı yok. Artık siyaset dönemi sona erdi. Savaşçılarımızın esas hedefi, Esed'in başıdır. Dünya, Esed'in güvenli bir şekilde çıkışını istese de savaşçılarımız, Esed'e Suriye'den güvenli bir çıkış fırsatı vermeyecekler" dedi.

Mustafa eş-Şeyh, açıklamasının devamında, Amerika ve İngiltere'den askeri destek aldıkları iddialarını yalanlarken, kardeş ülkelerden silah desteği aldıklarını itiraf etti.

Eş-Şeyh "Devrimciler, savaş helikopterleri ve Mig uçaklarını, uçak savarların kendilerine ulaşmasından sonra düşürdü. Devrimciler bu silahların bir kısmına, girdiği çatışmalarda savaş ganimeti olarak bir kısmına da kardeş ülkelerin vermesiyle ulaştı. Fakat Suriye'deki savaşı sona erdirmek için daha fazla silaha ihtiyacımız var" dedi.

Eş-Şeyh,  Özgür Suriye Ordusuna silah desteğinde bulunan ülkelerin isimlerini ise açıklamadı.