100 İngiliz tekfirci Suriye’de

03 Eylul 2012

YDH- İngiliz basını tekfirci selefi görüşlere sahip olan yaklaşık 100 İngiliz vatandaşının silahlı gruplara katılmak üzere Suriye’ye gittiğini açıkladı.

 

YDH-İngiliz basını tekfirci selefi görüşlere sahip olan yaklaşık 100 İngiliz vatandaşının silahlı gruplara katılmak üzere Suriye’ye gittiğini açıkladı.

El Alem televizyonunun haberine göre İngiliz Mail on Sunday gazetesi, tekfirci ve selefi inançlara sahip olan yaklaşık 100 İngiliz’in Suriye’ye savaşmak için gittiğini belirterek bunların çoğunluğunu Pakistan kökenlilerin oluşturduğunu bildirdi.

Haberde İngiliz dış istihbarat servisi MI-6’nın bu militanların Suriye’ye geçtikleri konusunda bilgi sahibi olduğu ve Suriye’de silah ve patlayıcı kullanmayı öğrenen bu şahısların İngiltere’ye döndükten sonra eylem yapmalarını önlemek için özel bir izleme birimi oluşturduğu ifade edildi.

Mail On Sunday gazetesi, İngiliz güvenlik güçlerinin bu gruplara mensup bazı şahısları gözaltına alıp sorguladığını bildirirken, kimi kaynaklar ise Suriye’ye savaşmaya giden bu tür dini grupların istihbarat servislerinin en önemli kaynakları olduğunu ifade ediyor.