Silahlı gruplardan Lazkiye’deki bir kiliseye bombalı saldırı

04 Eylul 2012

YDH- Özgür Suriye Ordusu ismini kullanan silahlı gruplar, Lazkiye kentindeki bir kiliseyi bombalı saldırı düzenleyerek tahrip etti.

 

YDH-Özgür Suriye Ordusu ismini kullanan silahlı gruplar, Lazkiye kentindeki bir kiliseyi bombalı saldırı düzenleyerek tahrip etti.

Suriye’den yayın yapan ed-Dunya televizyonunun haberine göre Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı gruba mensup militanlar, Lazkiye’nin Haffe bölgesindeki el-Guneymiye köyündeki bir kiliseye bombalı saldırı düzenleyerek kiliseyi tahrip etti.

Silahlı grupların Lazkiye’deki el-Behluliye ve Maşkita köylerine de ağır silahlarla ve RPG roketleriyle saldırdığı bildirildi.

Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonu ise Suriye güvenlik güçlerinin başkent Şam’ın güney ve batı girişlerinde sabit kontrol noktaları oluşturduğunu belirterek Halep’in haftalardır yoğun çatışmaların sürdüğü Seyfu’d Devle semtinde de kontrolü sağladığını bildirdi.

El-Meyadin televizyonu Suriye güvenlik güçlerinin Şam’ın kenar semtlerinden el-Gavta bölgesinde temizlik operasyonlarını sürdürdüğünü belirterek Suriyeli bir güvenlik yetkilisinin bölgenin birkaç gün içerisinde militanlardan tamamen temizleneceğini söylediğini bildirdi.