Hizbullah nakit yardımı dağıtımına başladı

01 Ocak 1970

SAAF-Lübnan Hizbullah hareketinin savaş sebebiyle mülteci durumuna düşen ailelere nakit para

SAAF-Lübnan Hizbullah hareketinin savaş sebebiyle mülteci durumuna düşen ailelere nakit para yardımı yapmaya başladığı bildiriliyor.

 

Farsnews Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Hizbullah bugün Beyrut’un güneyinde savaştan dolayı evlerini kaybeden ve mülteci durumuna düşen ailelere nakit maddi yardımlar dağıtmaya başladı.

 

Hizbullah’ın 12 bin dolara kadar ulaşan nakit yardımlarının bir ailenin bir yıllık kira ve gerekli ev eşyalarının satın alınması için yeterli olduğu belirtiliyor.

 

Ateşkesin sağlanmasından sonra yerlerine dönen güney Beyrutlular, uğranan hasarın tespiti konusunda çalışmalar başlatmıştı.

 

Yapılan hasar tespitinin Hizbullah tarafından da teyit edilmesinden sonra iki günlük bir sürecin ardından yardım için başvuruda bulunanlar Hizbullah bürolarına davet edildi.

 

İsrail saldırılarından dolayı evini kaybeden bir güney Beyrutlu, Hizbullah’tan aldığı yardımla ilgili olarak Associeted Press Haber Ajansı muhabirine “Bu gerçekten çok harika bir şey, Allah onlara izzet versin, yaşasın Seyyid Hasan Nasrullah” dedi.

 

Çalışmaların bu şekilde sürdürülmesi durumunda Beyrutluların bir yıl içinde Hizbullah tarafından yapılan yeni evlerinde oturmaya başlayacaklarını ifade eden Associeted Press muhabiri, Hizbullah’ın çoğu İran tarafından karşılanan yıllık 100 milyon dolarlık bir bütçeye sahip olduğunu iddia etti.