Cumhuriyetçi senatörler: Suriye’deki isyancılar silahlandırılmalı

09 Eylul 2012

YDH- Amerikalı Cumhuriyetçi senatörlerden John McCain, Joe Lieberman ve Lindsay Graham, Obama yönetiminden Suriye’deki isyancıları silahlandırmasını istedi.

 

YDH-Amerikalı Cumhuriyetçi senatörlerden John McCain, Joe Lieberman ve Lindsay Graham, Obama yönetiminden Suriye’deki isyancıları silahlandırmasını istedi.

Washington Post gazetesinin haberine göre Amerika’nın en etkin İsrail yanlısı politikacılarından John McCain, Joe Lieberman ve Lindsay Graham, Washington yönetiminden Suriye’deki isyancıları silahlandırmasını, isyancılar için bir güvenli bölge oluşturmasını ve geçiş hükümeti kurulması için gerekli şartları sağlamasını istedi.

Daha önce Türkiye’ye gelerek Suriyeli isyancı liderleriyle görüşmelerde de bulunan Lieberman ve McCain, Batı’nın Suriye krizinin çözümü konusunda geç kalması durumunda Beşşar Esed yönetiminin zafer kazanacağı uyarısında bulundu.

Amerikan senatosunun en etkili Yahudi politikacılarından Joe Lieberman, “Washington, muhalif gruplara silah vermeli ve Suriye’de güvenli bölge oluşturulmasını her yönden desteklemelidir” dedi ve İran’ın bölgedeki tek Arap müttefiki olan Suriye yönetiminin bölge için bir tehdit olduğunu söyledi.