Şam: İbrahimi’nin çözüm girişimini olumlu karşılıyoruz

09 Eylul 2012

YDH- Şam yönetimi BM’nin yeni Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi’nin çözüm girişimini olumlu karşıladığını planın başarısı için gereken desteği vereceğini açıkladı.

 

YDH- Şam yönetimi BM’nin yeni Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi’nin çözüm girişimini olumlu karşıladığını planın başarısı için gereken desteği vereceğini açıkladı.

Rusya’nın Arapça yayın organı Rusya el-Yovm televizyonunun haberine göre Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdisi, Birleşmiş Milletlerin Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi’nin üstlendiği görev konusunda iyimser olduklarını belirterek Şam’ın İbrahimi’nin başarılı olması için gerekli çabayı göstereceğini söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdisi, “Suriye’deki sorunun çözüm yolu tüm tarafların şiddeti durdurması ve Suriyelilerin liderliğinde bir siyasi sürecin başlatılmasıdır” dedi.

BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi’nin misyonu konusunda ülkesinin iyimser olduğunu belirten Makdisi, uluslar arası uzlaşmanın olmamasının bu yöndeki çabaların başarısız olmasına sebep olduğunu söyledi.

“Batılı ülkeler ile Suriye’ye komşu bazı ülkeler, Suriye’ye kaçak silah ve silahlı militan sokarak ve silahlı grupları barındırıp eğiterek ülkede yaşanan bunalımı körüklüyorlar” diyen Cihad Makdisi, Suriye sorununun çözümü konusundaki herhangi bir planın başarılı olabilmesi için silahlı gruplara yapılan silah ve para desteğinin sona ermesi gerektiğini ifade etti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdisi, gelecek hafta Şam’ı ziyaret edecek olan Ahdar İbrahimi’nin misyonunda esas alacağı mercinin Annan planı ve Cenevre anlaşması olduğunu söyledi.