Mısırlı Hıristiyanlardan İslam karşıtı filme tepki

12 Eylul 2012

YDH- Mısırlı Hıristiyan aktivistler, İslami değerlere hakaret içeren filmi protesto etmek için gösteri çağrısında bulundu.

 

YDH-Mısırlı Hıristiyan aktivistler, İslami değerlere hakaret içeren filmi protesto etmek için gösteri çağrısında bulundu.

Fransız haber ajansının bildirdiğine göre Maspro Gençler Birliği adlı Kıpti Hıristiyanların oluşturduğu aktivistler, Libya’nın Bingazi kentinde Amerikan konsolosunun ölümüyle sonuçlanan olaylara sebep olan İslam karşıtı filmi protesto etmek için gösteri çağrısında bulundu.

Kendilerine ait facebook sayfası üzerinden filmi kınayan Mısırlı Hıristiyanlar, filmin protesto edilmesi için bu akşam Kahire’deki Amerikan büyükelçiliğinde gösteri düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Dün de Kahire’deki Amerikan elçiliği önünde toplanan binlerce gösterici Amerikan bayrağını indirmiş ve ateşe vermişti.

Libya’nın Bingazi kentindeki Amerikan elçiliğine düzenlenen saldırıda da üç konsolosluk görevlisiyle Amerikan konsolosunun öldüğü bildirildi.

Amerika’da yayımlanan Wall Street Journal gazetesi, tepkilere neden olan filmin Amerikan vatandaşlığı da olan bir İsrailli tarafından yapıldığını belirtirken Mısır’daki bazı aşırı akımların İslam’ı bir kanser olarak niteleyen filmi Amerika’da yaşayan Kıptilerin yaptığı şeklinde yansıttığı belirtiliyor.

Maspro Gençler Birliği ise yaptığı açıklamada filmin yapımında yer alan Kıptilerin Mısır’daki Kıpti cemaatiile ilgisinin bulunmadığını belirtti.