Esed: Siyasi çözümde başarı için teröre destek durmalı

16 Eylul 2012

YDH- BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi, cumartesi günü Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'le cumhurbaşkanlığı sarayında bir araya geldi.

 

YDH-BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi, cumartesi günü Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'le cumhurbaşkanlığı sarayında bir araya geldi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed görüşmede, Suriye'nin, bağımsızlık ve tarafsızlık ilkelerine bağlı kalması koşuluyla krizin çözümüne katkı sağlayacak her çabaya tam destek ve işbirliğini sürdüreceğini belirtti.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, Suriye'deki krize siyasal çözümün, Suriye'ye silah sokan ve şiddet eylemlerini destekleyen ülkelere baskı uygulanmasıyla başarıya ulaşacağını söyledi.

BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi ise zor bir görev üstlendiğini bir kez daha belirterek, Suriye'deki krizin sadece Suriye'yi değil tüm bölgeyi tehdit edecek boyutlara ulaştığını vurguladı.

Kofi Annan'ın istifasından sonra BM ve Arap Birliği Suriye özel temsilciğine getirilen İbrahimi'nin krize siyasal çözüm girişimi, Suriye konusuyla yakından ilgilenenler kadar Suriyeli muhaliflerin de gündeminde.