Halep’in el-Meydan semti güvenli bölge ilan edildi

17 Eylul 2012

YDH- Halep’in el-Meydan semtindeki operasyonlarını tamamlayan Suriye güvenlik güçleri el-Meydan semtini güvenli bölge olarak ilan etti.

 

YDH-Halep’in el-Meydan semtindeki operasyonlarını tamamlayan Suriye güvenlik güçleri el-Meydan semtini güvenli bölge olarak ilan etti.

Fars haber ajansına demeç veren Suriyeli bir güvenlik yetkilisi, el-Meydan semtinin silahlı militanlardan temizlendiğini belirterek “ancak Suriye Ordusu, semtteki devriye görevini tamamlayıp güvenliğin tam olarak sağlandığından emin olduktan sonra semt sakinlerine evlerine dönüş çağrısı yapmayı tercih ediyor” dedi.

Semtte güvenliğin sağlanmasından sonra başta fırınlar olmak üzere halkın temel ihtiyaçlarının karşılanması için merkezler açıldığını belirten güvenlik yetkilisi, semte yeniden su ve elektrik verilmesi için çalışmaların da sürdüğünü söyledi.

El- Meydan semtinin silahlı militanlardan temizlenmesinin Halep’teki Bostan el-Başa, Suleyman Halebi ve Sahur semtlerindeki temizlik operasyonlarını kolaylaştırdığı bildiriliyor.