Gannuşi: Cihadi Gruplar Tunus İçin Tehlike Oluşturuyor

21 Eylul 2012

YDH- Tunus'taki Nahda Hareketi Lideri Raşid Gannuşi, "Cihadi-Selefilerin" Tunus için tehlike oluşturduğunu söyledi.

 

YDH- Tunus'taki Nahda Hareketi Lideri Raşid Gannuşi, hakaret filmine tepki olarak 14 Eylül Cuma günü Tunus'taki ABD elçiliğine saldıran "Cihadi-Selefi gruplar" üzerindeki güvenlik baskısının artırılmasını istedi.
  AFP'nin sorularını yanıtlayan Gannuşi, Tunus'un devrik Cumhurbaşkanı Zeynelabidin Bin Ali'nin ülkeyi terk etmesinden sonra kendilerini iyice hissettiren "Cihadi-Selefi gruplara" karşı sert güvenlik tedbirlerinin alınmasını istedi.
  Gannuşi "Onlar, sadece Nahda hareketi için tehlike oluşturmuyor. Aynı zamanda ülkedeki genel hürriyetlerin ve ülke güvenliği için de tehlike oluşturmaktadır. Bundan ötürü bu kişilere karşı hukuki yolla mücadele edilmelidir" dedi.
  "Cihadi-Selefi gruplar", hakaret filminden ötürü 14 Eylül Cuma günü ABD elçiliğinde protesto gösterisi düzenlemişti. Göstericilerin elçiliğe girme teşebbüsüne emniyet güçlerinin sert müdahaleyle yanıt vermesi üzerine çıkan çatışmada 4 kişi ölmüş, 49 gösterici ve 91 polis yaralanmıştı.
  Gannuşi  "Cuma günü kanunları ihlal edenler, Tunus'un imajını, çıkarlarını ve kanunlarını tehdit etmek istediler. Bundan ötürü devlet onlara karşı mücadele etti, öldürdü ve tutukladı. Devrimin muhafızları, sızma noktalarını kapatmak için ABD elçiliğine düzenlenen saldırıdan ibret almalıdır" dedi.
  Emniyet güçlerinin bir hafta önce ABD elçiliği önünde yaşanan olaylardan ibret aldığını belirten Gannuşi, "Polis, yaşananlardan ders aldı. Bu olayın tekrarlanacağını sanmıyorum" dedi. 
  Gannuşi, 4 gün önce Fransız TV Eye'ye yaptığı açıklamasında da ABD elçiliğine düzenlenen saldırıyı kınamış, saldırının İslam'a uygun olmadığını söylemişti. 
  Nahda Hareketi'nin de içinde bulunduğu Tunus'taki Üçlü İttifak (Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, meclis), 14 Eylül Cuma günü ABD elçiliğine düzenlen saldırıyı "terör saldırısı" olarak nitelerken, Tunus'un "uluslararası terör"ün merkezine haline gelmesine müsaade edilmeyeceğini ilan etmişti.
  Öte yandan Tunus İçişleri Bakanlığı, dün yaptığı resmi açıklamayla, ABD elçiliğine düzenlenen saldırının tekrarlanmaması için ülke genelinde bugün herhangi bir protesto gösterisinin düzenlenmesinin yasak olduğunu açıklamıştı.