Müslüman Kardeşler ve Selefiler olayların büyümesini önledi

22 Eylul 2012

YDH- İslam'a hakaret içeren "Müslümanların Masumiyeti" filminin protesto edildiği Mısır'daki ABD elçiliği önündeki gösteriler, Müslüman Kardeşler ve Selefi Nur Partisi'nin girişimiyle büyümeden sona erdirildi.

 

YDH- Hz. Muhammed'e hakaret içeren "Müslümanların Masumiyeti" filminin protesto edildiği Mısır'daki ABD elçiliği önündeki gösteriler, Müslüman Kardeşler ve Selefi Nur Partisi'nin girişimiyle büyümeden sona erdirildi. 
  Amerikalı yetkililer, elçilik önündeki gösterilere karşı tutumundan ötürü Müslüman Kardeşler liderlerini takdir etti. Mısır'daki Müslüman Kardeşler cemaatine bağlı Özgürlük ve Adalet Partisi Başkanı Issam el-Iryan, Müslüman Kardeşler'in ABD elçiliği önündeki gösterilere karşı tutumundan ötürü ABD'nin övgüsünü aldıklarını söyledi.
  Mısır'da yayınlanan el-Masri el-Yevm Gazetesi'nin haberine göre Ehzer Konferans Salonu'nda düzenlediği basın açıklamasında el-Iryan "Kahire'deki ABD elçiliğine baskın girişimi ve elçilik önündeki çatışmalara karşı tutumumuzdan ötürü Amerikalı yetkililer bizi aradı. Amerikalı yetkililer, duruşumuzun saygın ve iyi olduğunu söyledi" dedi.
  el-Iryan, açıklamasının devamında "Bizim, Amerika'yla karşılıklı saygı üzerine ilişkilerimiz var. Amerika'yla olan ilişkilerimizin gerilmesini istemiyoruz. Tüm ülkelerle ilişkilerimizin iyi olmasını istiyoruz" diye konuştu. 
  el-Iryan, yaptığı bir televizyon konuşmasında ise hakaret filmini kınadığını, Hz. Muhammed'in kendileri için kırmızı çizgiyi teşkil ettiğini ifade etti. el-Iryan, Amerika'nın Mısır'daki elçiliğini hedef alan saldırıyı ve Bingazi'de ABD büyükelçisinin öldürüldüğü saldırıyı kınadığını söylemişti.  el-Iryan, "ABD elçisinin öldürülmesi, çirkin bir eylem ve dinen de haramdır" dedi. 
  Öte yandan Müslüman Kardeşler Genel Sekreteri Mahmud Hüseyin ise hakaret filmiyle Amerikan hükümetinin bir alakasının olmadığını savunarak "Filmin arkasında Amerikan hükümetinin durduğunu sanmıyorum. Belki, ABD Başkanı Barack Obama'ya baskı yapmak isteyen Yahudi lobisi olabilir..." dedi.