Mahmud Cibril: Kaddafi’yi istihbarat servisleri öldürdü

26 Eylul 2012

YDH- Ulusal Güçler İttifakı Partisi Başkanı Mahmud Cibril, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin yabancı istihbaratçılar tarafından öldürüldüğünü söyledi.

 

YDH-Ulusal Güçler İttifakı Partisi Başkanı Mahmud Cibril, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin yabancı istihbaratçılar tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Mısır'da yayın yapan Dream TV'ye konuşan Cibril "İnsanların çoğu, Kaddafi'nin devrimciler tarafından öldürüldüğünü sanıyor. Fakat esasında Kaddafi, yabancı istihbarat örgütleri tarafından öldürüldü. İstihbarat örgütleri Kaddafi'yi öldürerek, konuşmamasını ve sonsuza kadar susturulmasını hedeflediler. Çünkü Kaddafi, bazı istihbarat örgütleriyle alakalı büyük sırlara ve belgelere sahipti" dedi.

Cibril, Kaddafi'nin öldürülmesinden bir gün sonra Trablus'ta düzenlediği basın toplantısında Kaddafi'nin devrimcilerle kendi birlikleri arasında çıkan çatışmada başından yaralanmış, aldığını kurşunun tesiriyle öldüğünü söylemişti.

Libya'daki yerel kaynaklar, Kaddafi'nin 20 Ekim 2011'de 18 yaşındaki Ahmet Şeybani adlı Libyalı bir genç tarafından öldürüldüğünü iddia etmişti.

Kaddafi'nin Libyalı isyancılar tarafından ele geçirildiği görüntülerini yayınlayan el-Cezire televizyonu, Kaddafi'nin tutuklandığı anda yaralı olduğunu fakat daha sonra öldürüldüğünü duyurmuştu.