Cihad Makdisi: Muhaliflere diyalog kapımız açık

27 Eylul 2012

YDH- Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdisi, ülke içindeki silahlı grupların durumunun kötü olduğunu belirterek diyalog için gerçek muhaliflere kapılarının açık olduğunu söyledi.

 

YDH-Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdisi, ülke içindeki silahlı grupların durumunun kötü olduğunu belirterek diyalog için gerçek muhaliflere kapılarının açık olduğunu söyledi.

Rusya el-Yovm televizyonunun haberine göre Suriye Dışişleri Bakanlığı Sömzcüsü Cihad Makdisi, “Suriye hükümeti, krizin başından beri diyalog kapılarını hiçbir zaman kapatmadı. Muhaliflerin nabzını defalarca ölçtü. İki ayda bir onları diyaloga davet etti; ama onlar her seferinde bunu reddetti” dedi.

Silahlı grupları muhalif olarak kabul etmediklerini belirten Makdisi, “elinde silah olanlar muhalif değil, ülkedeki istikrarı bozanlardır. Onlar Suriye’nin altyapısını ve halkın gündelik hayatını hedef alıyorlar” diye konuştu.

Suriye’nin hem içeride hem de uluslar arası güçlerle Arap ülkelerinin Suriye’ye karşı oluşturduğu ittifaktan dolayı sıkıntılar yaşadığını belirten Makdisi, “Silahlı gruplar, şu an geçmişe oranla çok kötü durumda, Suriye içindeki durum ise eskiye oranla çok daha iyi. Yabancı basın raporları da bu duruma işaret ediyor. Öyle gözüküyor ki onlar da önceliklerini gözden geçirmeye başladılar” dedi.

Öte yandan Brezilya, Rusya, Hindistan Çin ve Güney Afrika’dan oluşan BRIC grubu ülkeleri, yayımladıkları ortak bildiride Suriye’de şiddetin sona erdirilmesi ve Suriye toplumunun tüm kesimlerinin katılacağı bir siyasi diyalog süreci başlatılması gerektiğini belirtti.