Tıkrit cezaevindeki 47 el-Kaideci kaçtı

29 Eylul 2012

YDH- Irak’ın Tıkrit kentindeki bir cezaevinden aralarında idam mahkumu 47 el-Kaide militanının da bulunduğu 102 kişinin kaçtığı açıklandı.

 

YDH-Irak’ın Tıkrit kentindeki bir cezaevinden aralarında idam mahkumu 47 el-Kaide militanının da bulunduğu 102 kişinin kaçtığı açıklandı.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Irak İçişleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamada Tıkrit kentindeki cezaevinden kaçan mahkum sayısının 102 olduğunu belirterek bunların 47’sinin terörist eylemlere karışmaktan suçlu bulunan ve idam cezasına çarptırılmış olan el-Kaide militanları olduğunu ifade etti.

Irak içişleri bakanlığından yapılan açıklamada güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda cezaevinden kaçan 4 mahkumun ölü 23’ünün de sağ olarak ele geçirildiği; ancak 74 firarinin hala yakalanamadığı belirtildi.

203 tutuklu ve hükümlünün bulunduğu Tesfirat Cezaevinde bulunan 47 el-Kaide militanının “Irak İslam Emirliği” adlı örgütün üyesi olduğunu belirten Irak İçişleri Bakanlığı kaçan mahkumların yakalanması için başlatılan operasyonlarda 16 Irak polisinin de hayatını kaybettiğini açıkladı.

Irak’ta yayımlanan es-Sabah gazetesi, söz konusu cezaevinde 350 kişinin bulunduğunu belirtmiş ve kaçan mahkum sayısının 116 olduğunu yazmıştı.

Es-Sabah gazetesi, kaçışın cezaevi personelinin işbirliği ile gerçekleştiğini öne sürdü.