Mısırlı “Cihatçılar”dan Mursi’ye protesto

30 Eylul 2012

YDH- Mısır'daki cihatçı selefiler, cumhurbaşkanlığı sarayı önünde tutuklama ve güvenlik tedbirlerini kınayan bir protesto gösterisi düzenledi.

 

YDH-Mısır'daki cihatçı selefiler, cumhurbaşkanlığı sarayı önünde tutuklama ve güvenlik tedbirlerini kınayan bir protesto gösterisi düzenledi.

Kendi taraftarlarına yönelik tutuklama ve güvenlik tedbirlerine tepki gösteren Mısırlı cihatçı selefiler, Cumartesi günü cumhurbaşkanlığı sarayı önünde protesto gösterisi düzenledi, tutuklu bulunan taraftarlarının serbest bırakılmasını istedi.

Katar'da yayın yapan el-Cezire televizyonunun haberine göre el-Kaide lideri Eymen Zevahiri'nin kardeşi Muhammed Zevahiri ve harekete mensup diğer liderlerin de hazır bulunduğu protesto gösterisinde, "Hüsnü Mübarek dönemindeki haksız güvenlik tedbirlerine geri dönülmemesi" ve "İçişleri Bakanlığı'nın temizlenmesi" çağrısı yapıldı.

Gösteriye katılan cihatçı selefiler "el-Akreb hapishanesinde, yaklaşık 20 siyasi tutuklu bulunuyor. Hüsnü Mübarek döneminde tutuklanan bu kişilerin özellikle de devrimden sonra serbest bırakılmamaları kabul edilmez" dediler.

El Cezire’ye konuşan bir gösterici "Eski rejimin siyaseti değişmedi. Cihatçılara yönelik gelişi güzel tutuklamalar ve gece ev baskınları hala devam ediyor. Cihatçılardan 17 tanesi hakkında idam cezası verildi" dedi.

Gösteride açıklama yapan Mısırlı cihatçıların liderlerinden Şeyh Zahir, "Ulusal güvenlik güçleri, eski rejimin yolundan gidiyor. Tutuklular hakkında af kararı çıkacağı yerde cihatçılara yönelik tutuklamalar devam ediyor" diye konuştu.

Sina'da devam eden operasyonları da eleştiren göstericiler, Sina'daki halkın 16 Mısır askerinin öldürüldüğü saldırıyla bir alakalarının olmadığını söylediler.