Mursi’nin danışmanından AA’ya yalanlama

01 Ekim 2012

YDH- Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Danışmanı Seyf Abdulfettah, Anadolu Ajansı’nın kendisine isnat ettiği Mısır’ın Suriye’ye Arap askeri müdahalesini desteklediğine ilişkin haberini yalanladı.

 

YDH-Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Danışmanı Seyf Abdulfettah, Anadolu Ajansı’nın kendisine isnat ettiği Mısır’ın Suriye’ye Arap askeri müdahalesini desteklediğine ilişkin haberini yalanladı.

El Alem televizyonunun haberine göre Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Danışmanı Seyf Abdulfettah, Mısır’ın Arap ülkelerinin Suriye’ye yönelik askeri müdahalesini desteklemediğini söyledi.

Resmi Anadolu Ajansı, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin siyasi danışmanlarından Seyf Abdulfettah’ın Suriye krizine son vermek için Arap ülkelerinin askeri müdahalede bulunması yönünde Katar'ın gündeme getirdiği öneri üzerinde çalıştıklarını ve konu hakkında Katar ve Türkiye ile görüşmelerde bulunduklarını söylediğini bildirmişti.

Seyf Abdulfettah kendisine ait facebook sayfasında Suriye konusunda kendi adı kullanılarak yapılan haberin asılsız olduğunu belirtti ve yapılan yalan haberi bir gazeteci hastalığı olarak niteledi.

Seyf Abdulfettah, “Ben danışman olmadan önce bir üniversite hocasıyım ve söylediğim sözlerin saygınlığına inanırım, sınırlarımı aşmam” dedi ve Anadolu Ajansı tarafından yayımlanan haberin Mısır’ın yüksek çıkarlarına ve ulusal güvenliğine darbe vurmayı amaçladığını ifade etti.