İsrail’in BM Kararını İhlaline Lübnan’ın Tepkisi

01 Ocak 1970

SAAF-Lübnan Savunma Bakanı İlyas El-Mur, İsrail’in BM’nin 1701 no’lu kararını ihlal

SAAF-Lübnan Savunma Bakanı İlyas El-Mur, İsrail’in BM’nin 1701 no’lu kararını ihlal etmesine karşılık Lübnan Ordusu’nun Güney Lübnan’a yerleşmesini durdurma kararı alabileceğini açıkladı.

 

El-Mur yaptığı konuşmada “BM’nin müdahale etmemesi ve gelecek birkaç gün içerisinde İsrail’in BM kararını ihlal etmesine ilişkin açık bir cevap vermemesi durumunda Lübnan Ordusu’nun Güney’e yerleştirilmesi durdurulacaktır” dedi.

 

El-Cezire’nin haberine göre Savunma Bakanı El-Mur, gelecek Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda bu meselenin tartışılacağı, BM’nin müdahale etmemesi durumunda orduya Güney’e yerleşmeyi durdurma emri vereceğini ifade etti.

 

Öte yandan Lübnan Başbakanı Fuad Senyora, İsrail özel kuvvetlerinin Lübnan’ın derinlerinde Hizbullah’a karşı düzenledikleri operasyonun ateşkesin “açık bir ihlal”i olduğunu savundu. Bu noktada BM yetkilerine itirazını ilettiğini söyleyen Senyora, bu itirazın yetkililer tarafından Kofi Annan’a iletileceğini ifade etti.

 

Yine Lübnan Parlamentosu Başkanı Nebih Birri, BM temsilcileriyle meseleyi tartıştıklarını söyledi ve ekledi: “Eğer Lübnan böyle bir şey yapsaydı, BM Lübnan’a ağır yaptırımlara gitmek üzere toplanırdı”