Libya, koalisyon hükümetine hazırlanıyor

03 Ekim 2012

YDH- Libya'da yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Mustafa Ebu Şakur, Ulusal İttifak Partisi Mahmud Cibril'in de hükümete katılması için girişimde bulundu.

 

YDH-Libya'da yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Mustafa Ebu Şakur, Ulusal İttifak Partisi Mahmud Cibril'in de hükümete katılması için girişimde bulundu.

Libya el-Yevm gazetesi, hükümeti kurmakla görevlendirilen Mustafa Ebu Şakur'un çarşamba günü hükümete katılması için Mahmud Cibril'e davette bulunacak.

Geçici hükümetin başbakanı Mahmud Cibril, yeni kurulacak hükümette, aralarında dışişleri bakanlığının da bulunduğu üç bakanlıkla temsil edilecek.

Adının açıklanması istemeyen Libyalı bir yetkili, Ebu Şakur ve Cibril'in dün bir araya geldiği ve hükümetteki bakanlıkların dağılımı hususunda görüş alışverişinde bulunduğunu söyledi.

İddiaya göre görüşme, Ulusal İttifak Partisi'ndeki bazı Libyalıların, hükümete katılımda ısrarcı olmasından sonra gerçekleşti.

İçişleri Bakanlığı'na kimin getirileceği ise henüz netlik kazanmadı. Trablus Askeri Konsey Eski Başkanı ve Libya Ulusal Partisi üyesi Abdulhakim Belhac'ın İçişleri Bakanlığı adaylığından çekilmesinden sonra Dr. Abdullah el-Dersi ya da Nuri el-Abbar'ın bu bakanlığa seçilmesi bekleniyor.

Ebu Şakur, Adalet ve Kalkınma Partisi Başkanı Velid Madi'yle de bir araya gelerek, hükümet kurma görüşmelerine devam ediyor. Ebu Şakur'ın yardımcılarından bir tanesini, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden seçmesi bekleniyor.

Ebu Şakur, dün yaptığı bir açıklamasında 8 Ekim'e kadar hükümetini ilan edeceğini söylemişti.