Silahlı gruplar stratejik bir noktayı daha kaybetti

06 Ekim 2012

YDH- Suriye güvenlik güçlerinin Halep kentinde lojistik ikmali için kullandıkları stratejik öneme sahip Sahur Meydanı ve köprüsünü kontrol altına aldığı bildirildi.

 

YDH- Suriye güvenlik güçlerinin Halep kentinde lojistik ikmali için kullandıkları stratejik öneme sahip Sahur Meydanı ve köprüsünü kontrol altına aldığı bildirildi.

Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonu, Suriye güvenlik güçlerinin silahlı grupların lojistik ikmali için hayati öneme sahip Sahur meydanı ile köprüsünü kontrol altına aldığını bildirdi.

Halep’teki çatışmaların kentin doğu kesimlerinde yoğunlaştığını belirten el-Meyadin muhabiri, Suriye güvenlik güçlerinin birkaç gündür süren şiddetli çatışmaların ardından Sahur meydanını kontrol altına aldığını duyurdu.

Suriye güvenlik güçleri tarafından ele geçirilen köprünün Halep’i havaalanına bağladığını belirten el-Meyadin televizyonu, kentin doğusunda bulunan silahlı grupların daha önce ihtiyaç duydukları lojistiği bu bölge üzerinden temin etmekte olduğunu bildirdi.

Suriye güvenlik güçlerinin stratejik öneme sahip bu bölgeyi ele geçirmesinden sonra çatışmaların Sahur semtinin uzağında ve kentin doğu kesimlerinde sürdüğünü belirten el-Meyadin, kentin doğu kesiminde yer alan silahlı militanların Suriye güvenlik güçlerinin kendilerine yaklaşmasını beklediklerini ifade etti.

El-Meydan ve Süleymaniye gibi semtlerde yer yer küçük çaplı çatışmalar olmakla birlikte kentin diğer semtlerinde durumun sakin olduğu bildiriliyor.

Öte yandan Arabi Press, Suriye güvenlik güçlerinin Humus kentinin Eski Humus diye adlandırılan bölgesindeki giriş ve çıkış yollarını kontrol altına aldığını belirterek buradaki silahlı gruplara yönelik kuşatma halkasını giderek daralttığını bildirdi.

Haberde Suriye güvenlik güçlerinin Humus’un Bab Hud bölgesinde düzenlediği operasyonlarda 100’den fazla silahlı militanın öldürüldüğü bildirildi.