ABD’den Katar’a ve Suudilere silah uyarısı etkili oldu

07 Ekim 2012

YDH- Amerika’nın uyarısı üzerine Suudi Arabistan ve Katar’ın Suriye’deki silahlı gruplara verdikleri silah desteğini sınırladığı açıklandı.

 

YDH-Amerika’nın uyarısı üzerine Suudi Arabistan ve Katar’ın Suriye’deki silahlı gruplara verdikleri silah desteğini sınırladığı açıklandı.

 New York Times’in haberine göre Suriye’deki isyancılara her ay para ve silah desteğinde bulunan Suudi Arabistan ve Katar, isyancıların RPG türü ağır silah talebine olumsuz cevap verdi.

Haberde Suudi Arabistan ve Katar’ın Suriye’deki isyancılara olumsuz cevap vermesinde Amerika’nın bu silahların terörist grupların eline geçebileceği ihtimali konusunda yaptığı uyarının etkili olduğu ifade edildi. 

New York Times gazetesi, uzun bir süredir Suriye’deki isyancıların silahlandırılması gerektiğini savunan Suudi Arabistan ve Katar’ın Amerika’nın uyarısı sebebiyle artık isyancılara ağır silahlar göndermekten sakındığını yazdı.

Suriye’de başta el-Kaide olmak üzere çok sayıda terörist grubun varlığının belgelendiğini belirten gazete, el-Kaide’nin bizzat yayımladığı videolarla Suriye’deki varlığını açıkça ortaya koyduğuna dikkat çekti.