Kerm el-Cebel operasyonu başladı

08 Ekim 2012

YDH- Suriye güvenlik güçlerinin Halep’in Kerm el-Cebel bölgesinde geniş çaplı operasyonlara başladığı ve 60 militanın öldürüldüğü bildirildi.

 

YDH-Suriye güvenlik güçlerinin Halep’in Kerm el-Cebel bölgesinde geniş çaplı operasyonlara başladığı ve 60 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Breakingnews, Suriye güvenlik güçlerinin Halep’in Kerm el-Cebel bölgesinde geniş çaplı operasyonlara başladığını belirterek semtin muhtelif yerlerinde yapılan operasyonlarda 60 silahlı militanın öldürüldüğünü üzerine ağır silahlar monte edilmiş 5 aracın da imha edildiğini bildirdi.

Suriye güvenlik güçlerinin Halep’in çeşitli semtlerinde yaptığı operasyonlarda da üzerine Duşka ağır makineli silah yerleştirilmiş 16 aracın imha edildiği 7’si selefi gruplara mensup olmak üzere 16 militanın öldürüldüğü açıklandı.

Silahlı gruplarla Suriye güvenlik güçleri arasında Humus kentinde yaşanan çatışmalarda bölgedeki silahlı grupların liderliğini yapmakta olan Abdulkerim Şami ile Firas Şami adlı iki militanın ölü olarak ele geçirildiği belirtilirken silahlı grupların Suriye güvenlik güçleri tarafından Deyr ez-Zor’da öldürülen 4 yabancı militanın cesedini tanınmalarını önlemek için yaktıkları bildirildi.

Öte yandan Suriye güvenlik güçlerinin dün silahlı gruplar tarafından Şam’ın dış bölgelerinden Kudsiya’da oluşturulmuş büyük bir tüneli ortaya çıkardığı belirtildi. Tünelin Ömeri Camiinin altından el-Bire otoyoluna kadar uzandığı ve silahlı grupların bu tüneli silah ve teçhizat naklinde kullandığı açıklandı.

Suriye güvenlik kaynakları, ayrıca güvenlik güçlerinin Halep’te 5 silahlı grup liderini sağ olarak ele geçirdiğini belirerek isimlerini açıklamadığı bu beş kişiyi “büyük av” diye niteledi.